آموزش

اینورتر جوشکاری چیست؟

اینورتر جوشکاری

اینورتر جوشکاری چیست؟ – اینورتر جوشکاری نوعی از دستگاه های جوشکاری نسبتاً جدید و خلاقانه است که در مقایسه با دستگاه های معمولی که بیشتر ما به آنها عادت کرده ایم، دارای مزایای زیادی است. اینورتر های جوشکاری از فناوری پیشرفته مبتنی بر سیلیکون در مقایسه با ترانسفورماتورهای مس آلومینیوم سنگین و رکتیفایرهای موجود در جوشکارهای سنتی استفاده می کنند.

 

اینورتر جوشکاری

بیشتر بخوانیم: خرید اینورتر

اینورتر جوشکاری چیست؟

دستگاه اینورتر جوشکاری welding- inverter به دسته ای از دستگاه جوش می گویند که دارای فناوری بسیار بالایی بوده و منبع تغذیه آن توانایی تامین جریان بالا برای جوشکاری را دارا می باشد. کابل برق ورودی دستگاه جوش اینورتر از تک فاز دو رشته برای جریان 220 ولت شهری AC می باشد که این جریان AC توسط یکسری از سوئیچ به جریان متناوب DC تبدیل می شود. مقدار جریان خروجی ولتاژ دستگاه جوش اینورتر قابل تنظیم می باشد و در طول فرایند جوشکاری توسط ولوم آمپر خروجی دستگاه جوش کنترل می شود.
دستگاه جوش اینورتر با تکنولوژی روز دنیا تجهیز شده است و نسبت به انواع ترانسفورماتوری آن بسیار کم حجم و سبک و همچنین در مصرف انرژی بسیار بهینه است.

تفاوت اینورتر و رکتیفایر

اینورترها در حقیقت ابزارهای الکتریکی فرکانس بالایی میباشند که جریان AC برق شهری را به جریان DC تبدیل می‌کنند. موج تولیدی به واسطه اینورترها مربعی شکل است. همچنین می‌توان فرکانس و سطح ولتاژ را توسط تقویت‌کننده‌ها به سطح دلخواه تبدیل نمود. این ابزار هم به صورت تک فاز است هم سه فاز. همچنین این دستگاه در موارد جزئی و سبک مانند کارگاه‌های جوشکاری به ویژه در بخش تاسیسات بیشترین کارکرد را خواهد داشت.
اما رکتیفایر‌ها همانند ترانسفورماتورها برای کارهای سنگین‌تر مورد استفاده قرار می‌گیرند با این تفاوت که قابلیت جابجایی آسانی دارند. رکتیفایر‌ها جزء دستگا‌های جوش بزرگ به حساب می آیند که از دو بخش اینورتر و ترانس بهره می‌برند. همچنین میزان جریان ورودی در اینورترها به هنگام کار ۱۸ تا ۲۲ آمپر است. با این تفاوت که رکتیفایر‌ها جریان دریافتی‌شان گاهی اوقات از ۲۵ آمپر هم می‌گذرد و موجب بروز نوسانات برق می‌شود.

 

اینورتر جوشکاری چیست؟

بیشتر بدانیم: تعمیر اینورتر

مزایای اینورتر جوشکاری

  1. حمل و نقل و نگهداری آسان
  2. کاهش تلفات ناشی از نوسانات ولتاژ ورودی و تحمل اضافه بار بسیار بالا
  3. بازدهی و توان بالا
  4. بهینه در مصرف انرژی و به همین علت صرفه جویی بسیار زیاد در مصرف برق
  5. ایجاد امکان جوشکاری توسط دستگاه بوسیله انواع الکترود های رتیلی و قلیایی و همچنین سلولوزی
  6. پایداری در عملیات جوشکاری به دلیل ایجاد قوس یکنواخت
  7. امکان کنترل شرایط به صورت سریع دستگاه
  8. سبک، کم حجم، قدرتمند
  9. دست یابی به بالاترین کیفیت جوشکاری در میان سایر روش های جوشکاری

 

اینورتر جوشکاری چیست؟

 

نکات ایمنی هنگام استفاده از دستگاه جوش اینورتر

فرآیند جوشکاری به منظور صورت گرفتن یک مدار برقی با شدت جریان بالا بوجود می آورد که در صورت تماس مستقیم با این مدار و قرار گرفتن در میان آن باعث شوک الکتریکی و حتی مرگ میشود. به همین علت توصیه میشود ضمن در نظر گرفتن این نکته که در هنگام جوشکاری حتما از عایق هایی مانند دستکش مناسب استفاده نمایید. به جهت جولوگیری از آسیب به چشم و پوست در اثر پرتو های حاصل از ذوب الکترود حتما از ماسک و لباس مناسب استفاده شود. همچنین هنگام ذوب الکترود به دلیل سوختن لایه محافظ آن، میزان زیادی دود و گاز ایجاد میشود که  در محیط های بسته میتواند منجر مشکلات تنفسی گردد.
از جوشکاری در مراکزی که احتمال آتش سوزی به دلیل انتشار جرقه هنگام جوشکاری و در مجاورت اشیا قابل اشتعال وجود دارد پرهیز شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *