دسته‌بندی نشده

معرفی استابلایزرها

استابلایزر

استابلایزر ها (stablizer) تجهیزاتی الکترونیکی هستند که وظیفه تصحیح و تثبیت ولتاژ منبع تغذیه را دارند. منبع برق ناپایدار و نوسانی، باعث از بین رفتن تجهیزات صنعتی میگردد که برای مقابله با مشکلات نوسانات برق، صنایع برای پایداری منبع تغذیه و حفظ سلامت ماشین آلات گران قیمت خود به استابلایزرهای ولتاژ نیاز دارند.

استابلایزر چگونه وسیله است؟

استابلایزر وسیله ای است که جهت جلوگیری از نوسان و پرش های ناگهانی برق شهری و تثبیت ولتاژ برای محافظت از کلیه لوازم برقی خانگی و لوازم برقی صنعتی استفاده میگردد. استابلایزر با داشتن یک ترانس تقویت و یک برد میکروپروسسوری برق ورودی را در هر ثانیه بررسی کرده و در صورت تغییر در نرخ ولتاژ ورودی به صورت اتوماتیک آن را تثبیت کرده و یک ولتاژ ثابت را به مصرف کننده ارائه می دهد.

Voltage-stabalizer

استابلایزر صنعتی چیست؟ 

استابلایزر صنعتی تجهیزی میباشد که از سه ترانس تقویت و سه برد میکروپروسسوری تشکیل گردیده است. که می تواند به صورت همزمان ولتاژ ورودی و خروجی و آمپر مصرفی هر دستگاه را به صورت اتوماتیک نشان دهد. و برای تثبیت نرخ ولتاژ 380 ولت سه فاز به کار برده میشود.

دسته بندی استابلایزر صنعتی به دو صورت میباشد:

  • استابلایزر سروو موتوری
    این دسته از توان 50 کاوا، به بالا تولید شده و سیستم کارکرد آنها تماما ستونی است و به علت اینکه باید توانایی تحمل جریان بالا را دارا باشند، سیستم آنها به صورت ستونی طراحی گردیده و قابلیت تولید تا 500 آمپر را نیز دارند.
  • استابلایزر استوانه ای
    این نوع استابلایزرها از قیمت مناسب تری نسبت به مدل قبلی برخوردار هستند و نهایت اما جریان آنها نهایاتا می تواند تا 75 آمپر کشش داشته باشد. این در حالی است که در مدل های استوانه ای، استابلایزرها تا 600 آمپر موجود هستند.

استابلایزر سروو موتور سه فاز به دو نوع اصلی متعادل و نامتعادل تقسیم بندی میگردد. که در استابلایزرسروو موتور متعادل، یک موتور سروو کنترل همزمان سیم پیچ سه اتوترانسفورماتور را برای سه فاز جداگانه انجام می دهد.
در نوع مستقل استابلایزر، سه سروو موتور مجزا در نظر گرفته شده است که کنترل سه اتوترانس برای سه فاز را بر عهده دارند. این موتورهای سروو، یک مدار و درایو مجزا دارند که به صورت مستقل  کاهش و افزایش ولتاژی هر فاز و فرمان های کنترل سرووها را تایید و صادر می کنند.

Different-Types-and-Rating-of-voltage-stabilizers

مزیت های استابلایز

بهره گیری از این تجهیزات مزایای زیر را برای ما شامل میگردد:

  • حفاظت از کلیه لوازم برقی در برابر نوسان ولتاژ
  • جلوگیری از ضرر و زیان و آسیب تجهیزات برقی
  • افزایش امنیت دستگاه و طول عمر آن
  • ارائه خروجی سینوسی بعد از تثبیت ولتاژ
  • از مزایای استابلایزرها محافظت در برابر صاعقه، نوسانات ولتاژی، اسپایک (spike) و سرج های ولتاژی

در زمان پیک مصرف برق شهری توسط سازمان ها و ادارات بزرگ، ممکن است که برق شهری دارای افت ولتاژ گردد. که این مورد باعث ایجاد اختلالاتی در عملکرد دستگاه ها و بعضا آسیب جدی به آنها مانند سوختن موتور یخچال یا از کار افتادن کولر گازی و از این قبیل پیش آمدها می گردد. این امر باعث کاهش راندمان الکتروموتور و بالا رفتن دمای آن می شود.

آیا تهیه استابلایزرها الزامی است؟

تحقیقات انجام شده نشان می دهد عمده ترین عوامل خرابی لوازم برقی، نویزها، نوسانات و قطع و وصل ناگهانی، کم و زیاد شدن ولتاژ و مشکلات دیگر برق شهر بوده که آسیب های بوجود آمده توسط عوامل ذکر شده عمدتا در قسمت های حساس و گران قیمت دستگاه همچون الکتروموتور ، کمپرسور، لباسشوئی، کولر گازی، دستگاههای CNC، دستگاههای PLC، دستگاههای چاپ و برش، دستگاههای پزشکی، دستگاههای بافندگی و غیره مورد استفاده قرار می گیرد. به همین منظور برای حفاظت از لوازم برقی خانگی (استابلایزر خانگی) و اداری بخصوص کولر گازی، یخچال، لباسشویی، سیستم صوتی و تصویری و کامپیوتر و غیره حتما باید از دستگاههای استابلایزر استفاده کرد همچنین گفتنی است که تولید کنندگان تجهیزات الکتریکی در برابر این قبیل از اشکالات به دلیل نوسانات برق در دستگاه های فاقد استابیلیزر هیچ گونه گارانتی و ضمانتی ارائه نمیکنند.

 

معرفی استابلایزرها

موارد کاربرد دستگاه استابلایزر

  • استفاده خانگی (آپارتمان های مسکونی و اداری به صورت مجزا و یا کل آپارتمان جهت حفاظت از کامپیوتر، یخچال و فریزر، تلویزیون، مکروفر، کولرگازی)
  • محیط های بیمارستانی (اتاق عمل. سی تی اسکن، MRI، سونوگرافی، یونیت های دندان پزشکی)
  • محیط‌های صنعتی ( دستگاههایCNC، کوانتومتر، چاپ، بسته بندی )
  • استفاده عمومی ( پمپ آب، آسانسور، تالارها و سالن های نمایش
    ایستگاه های مخابراتی، رادیویی، تلویزیونی، ضبط ویدیوئی)

تاثیر استابلایزر در کاهش یا افزایش مصرف برق چیست؟

به منظور پاسخ به سوال مطرح شده ابتدا باید روش محاسبه هزینه برق توسط اداره برق را بدانیم که به چه صورت میباشد. آنگاه پاسخ سوال پیش آمده را متوجه خواهیم شد.
روش محاسبه هزینه برق بر حسب جریان می باشد به این صورت که هر چقدر ولتاژ از 220 ولت بالاتر برود، جریان افت کرده این در حالی است که صورت کاهش ولتاژ از 220 به 200 ولت، میزان جریان بیشتری برای ادامه روند کشیده میشود. حال با توضیحات ذکر شده میتوجه میشویم در صورت دارا بودن یک استابلایزر می توانیم با ثابت نگه داشتن ولتاژ دستگاه های الکتریکی خود، از پرداخت هزینه برق اضافه جلوگیری کنیم.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *