خدمات پس از فروش

لحیم کاری

اولین قدم در هنگام ساختن هر نوع دستگاه الکترونیکی، آشنایی با لحیم کاری است. در این مطلب می‌خواهیم به نحوه صحیح لحیم کاری و آموزش آن بپردازیم. دانستن این مطالب، برای شما فوق العاده مهم و ضروری است.

تعریف لحیم کاری:

لحیم‌ کاری به عملی گفته می‌شود که ضمن آن دو فلز قابل لحیم کاری را در گرمای مناسب به وسیله ذوب کردن قلع، به هم وصل می‌کنند. این عمل با کمک ابزاری به نام هویه انجام می‌شود. در داخل سیم‌های لحیم سوراخ‌هایی ایجاد شده است که از رزین مخصوصی پر شده است.

سیم لحیم:

سیم لحیم در موقع لحیم کاری، رزین داخل آن نیز ذوب شده و در محلی که لحیم کاری قرار است انجام شود، ریخته می‌شود. این ماده شیمیایی سبب می‌گردد تا لحیم کاری به بهترین حالت انجام شود. و دیگر نیازی به روغن لحیم کاری نباشد.

 

لحیم کاری

 

مراحل لحیم کاری:

  • ابتدا باید قطعات الکترونیکی را در محل‌های تعیین شده، روی فیبر PCB (مدار چاپی) قراردهید. بعد سیم‌های قطعات را که از پشت فیبر خارج شده خم کنید تا قطعه از جای خود خارج نشود و بعد از آن سیم‌های اضافی را به نحوی کوتاه کنید که مقداری از سیم باقی بماند. از ابزار سیم چین برای کوتاهی سیم‌ها می‌توانید استفاده کنید.
  • نوک هویه را در محل لحیم‌کاری گذاشته، ترتیبی بدهید که از یک طرف به دایره مسی که سیم قطعه از وسط آن بیرون آمده تکیه کند و از طرف دیگر با سیم قطعه تماس داشته باشد.
  • به این ترتیب به طور همزمان هم دایره مسی محل لحیم کاری و هم سیم قطعه که از وسط آن بیرون آمده گرم می‌شود و گرمای مناسب را برای اینکه بتوانند قلع ذوب شده را بپذیرند پیدات می‌کنند.

مراحل لحیم کاری:

  • چند لحظه پس از گذاشتن هویه سیم لحیم را نیز از طرف مقابل، در محل لحیم کاری قرارداده، به سمت نقطه ای که می‌خواهید در آنجا لحیم کاری کنید فشار دهید تا بتواند گرما را از محل لحیم کاری و نوک هویه جذب کرده و ذوب شود. با ذوب شدن سیم لحیم، روغن موجود در مغز آن نیز ذوب شده در محل لحیم کاری قرار می‌گیرد و شرایط برای لحیم کاری صحیح آماده می‌کند.
  • حدود نیم سانتی متر از سیم لحیم که ذوب شد، آن را عقب بکشید و چند لحظه بعد هویه را نیز از محل لحیم کاری دور کنید. اما چون چند ثانیه طول می‌کشد تا لحیم ذوب شده کاملا سفت و جامد شود. به همین دلیل لازم است چند لحظه محل لحیم کاری را ثابت و بی حرکت نگه دارید. حداکثر زمان لحیم کاری روی فیبرهای مدار چاپی 2 تا 3 ثانیه می‌باشد.
  • گاهی اتفاقی می افتد که بین دو نقطه به وسیله قلع ذوب شده اتصال نا به جا به وجود می آید. برای برداشتن قلع های اضافی ابزار مخصوص به نام (قلع کش) وجود دارد. اگر به این ابزار دسترسی ندارید. راه ساده ای برای این کار وجود دارد. کافی است فیبر را با یک دست به صورت عمودی یا مایل بگیرید و با دست دیگر هویه داغ را در محل اتصال، نادرست قرار داده و قلع آن را ذوب کنید. خواهید دید که قلع اضافی پس از ذوب شدن، جذب هویه می‌گردد و اتصال نادرست بین دو نقطه از بین می‌رود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *