دیود، یک قطعه نیمه هادی است که اساسا به عنوان یک کلید یک طرفه برای جریان عمل می کند. این عملکرد اجازه می دهد تا جریان به راحتی در یک جهت جریان یابد، اما جریان در جهت مخالف محدود می کند.
دیودها همچنین به عنوان یکسو کننده شناخته می شوند به دلیل اینکه جریان متناوب (AC) را به جریان مستقیم (DC) تغییر می دهند. دیودها بر اساس نوع، ولتاژ و ظرفیت جریان آنها دسته بندی می شوند.
ساختمان دیودها:
دیودها قطعات الکترونیکی هستند که دارای پلاریته میباشند. که با قطب آند (سرمثبت) و کاتد (سرمنفی) معرفی می شود. اکثر دیودها به این صورت کار میکنند که تنها زمانی اجازه می دهند، جریان داشته باشند که ولتاژ مثبت به آند اعمال شود. انواع مختلف دیود با شکلهای مختلف را میتوانید در تصویر زیر مشاهده کنید:
هنگامی که یک دیود اجازه عبور جریان را می دهد، به مفهوم بایاس رو به جلو است. و زمانی که یک دیود بایاس معکوس است، به عنوان یک عایق عمل می کند و اجازه نمی دهد جریان عبور داده شود.
علامت فلشی که برای نماد قرار دادی دیود در نظر گرفته شده است به این صورت است که خلاف جهت جریان الکترون را نشان بدهد. برای تمامی اشخاصی که به الکترونیک آشنایی دارند به نماد شماتیک به این صورت قرارداد شده است که جریانی را نشان دهد که از سمت مثبت، منبع ولتاژ به سمت منفی می رود.
تست دیود:
تست دیود، مولتی مترها برای تست، ولتاژ کمی ولی به اندازه کافی برای Forward Biase ایجاد می کند. افت ولتاژ معمولی 0.5 ولت تا 0.8 ولت است. مقاومت بایاس رو به جلو یک دیود خوب باید از 1000 اهم تا 10اهم باشد. موقعی که بایاس معکوس است، صفحه نمایش مولتی متر دیجیتال OL را نشان می دهد (که نشان دهنده مقاومت بسیار بالا است).
تست بوق در دیود:
در حالی که دیود روی بورد است از آن تست اتصال کوتاه یا همان تست بوق بگیرید اگر صدای بوق (بازر) شنیده شد، دیود خراب می باشد.