آموزش

تنظیم اینورتر

اینورتر

هنگامی که  اینورتر از کار می افتد. به یاد داشته باشید موارد مقدماتی را چک کنید ( مثلا اتصال نمایشگر درایو .کابل‌های ورودی خروجی، بالارفتن یک دفعه دما)، بعد از آن الکتروموتور را چک کنید، و درایو را چک کنید تا علت‌های ظاهری را بدست بیاورید که کدام بخش از درایو مشکل دارد. بهترین روش برای عیب یابی اینورتر و تنظیم اینورتر (کنترل کننده های دور موتور) بررسی با مشاهدات عینی است.  قسمت هیت سینک یا خنک کننده درایو را تمیز کنید. شاید همین عامل باعث بالا رفتن آنی دمای درایو باشد. بعد آن سفت و محکم بودن تمامی پیچ های نگهدارنده سیم‌های اتصالات را چک کنید. اتصالاتی که شل بسته شده باشد، در سیم کشی درایو در مسیر عبور برق ورودی و اتصال به موتور از دلایل اصلی خرابی اینورتر هستند.

 

تنظیم اینورتر

 

برق سه فاز ورودی باید در ابتدا رخ دادن مشکل حتما مورد بررسی قرار بگیرد. ولتاژ خط نامتقارن می تواند باعث مشکلات قابل توجهی در درایو گردد.

در ادامه ولتاژ و جریان خروجی های درایو را بررسی کنید. یکی از دلایل مهم خرابی اینورتر قسمت ورودی درایو می‌باشد. مشکل در ورودی‌ها ی درایو می تواند باعث مشکلات زیادی شود.

یک درایو یا اینورتر می تواند به دلایل گوناگونی که به چند مورد از آن ها در بالا اشاره کردیم دچار اضافه ولتاژ و زیر ولتاژ بودن شده و از مدار خارج شود و یا شاید بدلیل خطاهای مرتبط با موتور مانند اضافه بار قطع گردد.

 

تنظیم اینورتر

 

بیشتر بخوانید: اینورتر زیمنس

 

اگر پس از بررسی ظاهری مشکل همچنان ادامه داشت، چند روش در زیر ارائه شده است که در جهت عیب یابی اینورتر یا درایو سرعت متغیر میتواند بسیار مفید باشد.

تنظیم اینورتر

 

  • یکسو کننده، (پل دیود) ورودی را چک کنید.

همیشه به یاد داشته باشید قبل از انجام هر بررسی باید برق را کلا قطع کنید و منتظر باشید تا ولتاژ DC به کل تخلیه شده و مدار بدون هیچ ولتاژی باشد. استفاده از مولتی متر یکی از ابزارهای مهم و کاربردی برای پیدا کردن مشکل می‌باشد. به وسیله پراب آن را روی باس DC وصل کنید. پراب قرمز را روی ترمینال منفی درایو می گذاریم و پراب سیاه را به ورودی ها به ترتیب می گذاریم، مقادیر حدود 4.0 الی 6.0 ولت را باید نشان دهد و بار دیگر پراب سیاه، منفی را روی ترمینال درایو می‌گذاریم و پراب قرمز را به ورودی ها به ترتیب وصل می کنیم.

مولتی متر باید مقادیر قبلی را نشان دهد. به غیر این باشد دیودها خراب است. در حالت دوم اگر مولتی متر مقادیری را نشان ندهد ممکن است مقاومت شارژ یا فیوز فست از بین رفته باشد. در حالت نیم دیود و نیم تریستور فقط در یک جهت دیود ها را می توان تست کرد. و تریستورها نباید مقادیری را نشان دهند. در غیر اینصورت سوخته اند.

 

تنظیم اینورتر

 

خرید بهترین مدلهای اینورتر

 

تنظیم اینورتر ، عیب یابی اینورتر

 

  • خروجی اینورتر را بررسی کنید.

سیم رابط قرمز مولتی متر را به منفی باس خروجی متصل کرده و سیم رابط مشکی مولتی متر را به هر کدام از سه ترمینال های خروجی به موتور متصل کنید. شما بایستی مجددا افت ولتاژ بایاس مستقیم را بخوانید. حالا، ترتیب را به صورت برعکس انجام دهید، با قرار دادن سر سیم مشکی مولتی متر بر روی مثبت باس dc و سر سیم قرمز مولتی متر بر روی هر کدام از ترمینال‌های خروجی موتور، منتظر افت بایاس مستقیم دیود باشید.

اگر شما در هر دو بایاس مستقیم و معکوس با توجه به نحوه ای که اشاره شده در بالا، بتوانید مقدار ولتاژ را بخوانید، خروجی اتصال کوتاه شده است و اگر شما مدار باز ببینید آن‌گاه قطعات خروجی آسیب دیده است. بعد از آن به صورت فیزیکی لوازم جانبی و تجهیزات خروجی را چک کنید. آن‌ها می توانند در نحوه ی کارکرد خود دچار مشکل شده باشند یا حتی می توانند از نظر ظاهری مشاهده بشود که منفجر شده باشند، ولی همچنان افت ولتاژ دیود را بتوانیم بخوانیم.

 

تنظیم اینورتر

بیشتر بخوانید: اینورتر اشنایدر

 

تنظیم اینورتر ، عیب یابی اینورتر

  • خازن‌های لینک DC را بررسی کنید.

در ابتدا، از لحاظ ظاهری خازن‌ها را برای یافتن علائم آسیب دیدگی نظیر ترک خوردن یا دفرمه شدن، بررسی کنید. سپس، مولتی‌متر را روی حالت اندازه گیری مقدار مقاومت تنظیم کرده و مقاومت دو سر خازن را همان اندازه گیری کنید. اگر خازن اتصال کوتاه شده باشد، عددی که مولتی متر نشان داده میدهد  درحالت اهمی نزدیک به مقدار صفر میباشد. این به معنی اتصال کوتاه شدن نیست،  اگر اتصال کوتاه  باشد یعنی که خازن خراب شده است.

اگر درایو چندین خازن داشته باشد، به احتمال زیاد یکی از آن‌ها باز باشد، تنها راهی که برای پی بردن به آن وجود دارد، قرار دادن پراپ اسکوب (oscilloscope)، بر روی گذرگاه DC برای دیدن ریپل ولتاژ است.

انجام چنین تست‌هایی فقط باید توسط تکنسین‌ها و مهندسین آشنا با یک چنین تست‌هایی بر روی مدارهای ولتاژ بالا انجام گیرد. در غیر این صورت خطرات جانی بسیار بالایی را دارد.

  • منبع تغذیه داخلی را چک کنید.

در اکثر درایوها، توان از طریق منابع تغذیه سوئیچینگ به گذرگاه DC تامین می گردد. یکی از راه‌های این مورد این است که اطمینان پیدا کنیم نور کی پد درایو روشن شده است، اگر این مورد دیده نشد، منبع تغذیه سوئیچینگ شما خراب شده است.

لینک های مرتبط با درایو و عیب یابی اینورتر

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *