آموزش

کنترلر صنعتی چیست؟

تجهیزات مختلفی که تحت عنوان اتوماسیون صنعتی هستند، کنترلر صنعتی نامیده می‌شوند. با کمک این تجهیزات فرآیند تولید واحدهای تولیدی، مدیریت و کنترل می‌شود. در واقع کنترل انواع سیستم‌های صنعتی با استفاده از این کنترلرهای صنعتی است.

 

کنترلر صنعتی چیست؟

 

کنترل‌کننده صنعتی دستگاهی است که عملکرد سایر دستگاه‌ها را مدیریت، فرمان‌دهی، هدایت یا تنظیم می‌کند. این کنترلر یک سیستم نظارتی محسوب می‌شود که وظیفه تولید سیگنال‌های کنترلی را برعهده دارد. با کمک این کنترلرها انواع دستگاه‎‌های تولید براساس پارامترهای شیمیایی، فیزیکی و الکترونیکی (مثل کنترلر توان) کنترل و بررسی می‌شوند.

کنترلر صنعتی چگونه کار می‌کند؟

 

کنترلر دستگاه‌های تولیدی را مورد بررسی قرار می‌دهد و براساس الگوریتم‌های تعریف‌شده، سیگنال‌های خروجی را به تولید می‌رساند. این‌کار عمل کنترلی یا Control Action نامیده می‌شود. در واقع کنترلر اختلاف بین سیگنال‌های خروجی را با سیگنال‌های مرجع و تعریف‌شده بیان می‌کند.

کنترلرهای صنعتی مثل پنل میتر از طریق سنسورهای نصب‌شده اطلاعات مربوط به عملکرد دستگاه‌ها را می‌گیرند. ضمن آنکه یک صفحه نمایش دارند که تنظیمات مربوط به نمایش داده‌های فرآیند با آن صورت می‌گیرد. خروجی کنترلر نیز به‌منظور شروع و پایان، نظارت و کنترل دستگاه‌ها به‌کار برده می‌شود.

 

 

کنترلر صنعتی

 

مطالب مرتبط با کنترل کننده ها: اینورتر چیست؟

 

انواع کنترلر صنعتی

 

کنترلرهای صنعتی مختلفی شامل کنترلر دما، کنترلر رطوبت، کنترلر فشار، کنترلر فلو، کنترلر PH، کنترلر TDS، کنترلر EC وجود دارد. با این‌حال، به‌صورت کلی آن‌ها را می‌توان در دسته‌های زیر قرار داد:

سیستم کنترلر متمرکز – مستقیم   Direct Digital Control (DDC)

در این میان سیستم DDC که با کمک کامپیوتر تک تک ورودی‌ها یا خروجی‌ها را کنترل می‌کند، کاملا از رده خارج شده است و دیگر در فرایندهای تولیدی به‌کار گرفته نمی‌شود.

سیستم کنترلر توزیع شده  Distributed Control System (DCS)

در سیستم (DCS) کنترل‌کننده‌های مستقل در سراسر سیستم توزیع می‌شوند و کنترل نظارتی اپراتور مرکزی وجود دارد. این نوع سیستم معمولا در فرآیندهای صنعتی مانند کارخانه‌های شیمیایی، نیروگاه‌ها و پالایشگاه‌های نفت بهره گرفته خواهد شد.

سیستم کنترلر برنامه‌ریزی شونده Programmable Logic Controllers (PLC)

اگر می خواهید بدانید PLC چیست باید اشاره کنیم که انواع کنترلر صنعتی سیستم‌های کنترلی مبتنی بر پردازنده ها و فرماندهنده ها هستند که به‌طور گسترده در اتوماسیون صنعتی و برنامه‌های کنترل استفاده می‌شوند. این دستگاه‌ها برای اتوماسیون و کنترل فرآیندهای مختلف صنعتی مانند ساخت، مونتاژ و بسته‌بندی طراحی شده‌اند.

دستگاه‌های PLC برای کنترل عملکرد ماشین‌ها، تجهیزات و فرآیندها در صنایع مختلف از جمله خودروسازی، هوافضا، غذا و نوشیدنی و داروسازی استفاده می‌شوند.

سیستم کنترلر میدانی Fieldbus Control Systems (FCS)

این سیستم‌ها امکان یکپارچه‌سازی یکپارچه دستگاه‌ها و اجزای مختلف را در یک شبکه کنترلی فراهم می‌کنند که منجر به بهبود کارایی و انعطاف‌پذیری در عملیات می‌شود. یکی از مزایای کلیدی سیستم‌های کنترل فیلدباس کاهش نیاز به سیم و کابل کشی است.

این نه‌تنها منجر به صرفه‌جویی در هزینه می‌شود، بلکه فرآیند نصب و نگهداری را نیز ساده می‌کند. علاوه‌بر این، سیستم‌های فیلدباس ارتباط بی‌درنگ بین دستگاه‌ها را امکان‌پذیر می‌کنند که به زمان پاسخ‌دهی سریع‌تر و کنترل بهتر بر کل سیستم می‌انجامد.

 

کنترلر صنعتی

 

برندهای کنترلر

کنترلرهای صنعتی موجود در بازار ایران تحت عنوان تجهیزات اتوماسیون صنعتی شامل موارد زیر می‌شود:

  • LUTRON
  • HANYOUNG
  • AUTONICS
  • E+H
  • EZDO&MIC
  • KACON
  • OMRON
  • S+S
  • TES&PROVA
  • ATBIN

جمع‌بندی

کنترلر صنعتی نقش مهمی در اتوماسیون و کنترل فرآیندهای صنعتی دارند. این دستگاه‌ها برای نظارت و مدیریت جنبه‌های مختلف تولید مانند دما، فشار، جریان و سایر متغیرها طراحی شده‌اند. با استفاده از حسگرها و دستگاه‌های ورودی، کنترل‌کننده‌های صنعتی می‌توانند تنظیمات بلادرنگ را برای اطمینان از عملکرد و کارایی بهینه انجام دهند. برای آگاهی از قیمت کنترلر صنعتی حتما از کارشناسان فروش درخشش الکتریک بین الملل راهنمایی و مشورت بگیرید.

02174208000 (30) خط داخلی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *