برای تعمیر ضخامت سنج بهتر است ابتدا آشنایی مختصری، با طرز کار ضخامت سنج ها و انواع آن ها داشته باشیم. ضخامت سنج ها انواع مختلفی دارند از جمله نوع دیجیتالی و غیر دیجیتالی که البته استفاده از نوع غیر دیجیتالی بسیار سادهتر از دیجیتالی آن است. به دلیل آسان بودن و کاربردی بودن ضخامت سنج در بسیاری از کارگاهها و کارخانهها و…. میتوان از آن برای آزمایشات مختلف استفادههای زیادی کرد.
برای تعیین ضخامت اجسام فقط کافی است که ازیکطرف جسم مربوطه مانند فلز، پلاستیک، شیشه، کامپوزیت، فایبرگلاس، سنگ و … و کلاً هر چیزی که قابلیت سنجش ضخامت را داشته باشد از دستگاه ضخامت سنج استفاده نماییم.
ضخامت سنج چگونه کار می کند؟
هدف از استفاده از این دستگاه اندازهگیری ضخامت آگاهی از ابعاد درونی اجسام است. ضخامت سنج باعث سهولت در اندازهگیری اجسام میشود و بدون تخریب وسیلهها و اجسام به راحتی میتوان از آن استفاده کرد. این دستگاه با استفاده از امواجی که درون جسم میفرستد میتواند ضخامت اجسام را اندازهگیری کند. این موج التراسونیک نام دارد، مانند صوت است که البته این را باید گفت که فرکانسی فراتر از صوت دارد، وارد اجسام میشود و با استفاده از این صوت ما به نتیجه و اندازة ضخامت میرسیم.
برای سنجش ضخامت یک جسم باید رنگ و پوشش سطحی جسم را از بین برده و یا اینکه از دستگاهی که توانایی اندازهگیری ازروی روکش و رنگ را دارد استفاده نمود.
انواع ضخامت سنج
دستگاه ضخامت سنج دارای انواع مختلفی است از جمله:
- ضخامت سنج بر پایة فلزی:
ضخامتسنج ورق Ferrous بر پایه فلزات آهنی
ضخامت سنج آبکاری Non ferrous بر پایه فلزات غیر آهنی
FNF بر پایهٔ آهنی و غیر آهنی - ضخامت سنج بر پایة غیرفلزی: لاستیک، پلاستیک، آسفالت، چوب و … .
مثال خوبی که میتوان برای استفاده از ضخامت سنج زد استفادة کارشناسان خرید و فروش خودرو است که اگر افراد قصد خرید خودرویی را دارند، این وسیلة کاربردی میتواند بهخوبی به آنها برای تشخیص آسیبدیدگی خودرو کمک کند و بهراحتی و بدون هیچ سختی به این نتیجه دست یابند که خودروی مورد نظرشان دارای رنگ خوردگی یا هرگونه آسیب ظاهری است یا خیر.
عواملی که بر روی سنجش ضخامت تأثیر میگذارد
از عوامل مهم و تاثیر گذار در اندازه گیری ضخامت یک جسم می توان به زبری و صافی سطح، شکل قطعه، ضخامت قطعه، نفوذپذیری مغناطیسی، رسایی و … اشاره نمود. برای استفاده از ضخامت سنج و اندازهگیری یک سطح با استفاده از دستگاه که با ارسال پالس مغناطیسی از سطح و میدان موردنظر گذشته تا به سطح فلزی یا غیرفلزی برسد و با استفاده از محاسباتی که پردازشگر دستگاه انجام میدهد ما میتوانیم ضخامت جسم را به دست آوریم.
زمانی که فقط یک سطح قابلدسترس برای اندازهگیری داریم ضخامت سنج با قابلیت ضد تخریب و برای نظارت سطح موردنظر و عیبیابی آن از این وسیله استفاده میکنیم.
درگذشته برای محاسبات ضخامت سطوح باید ابتدا اجسام را برش داده سپس اندازهگیری کرد، اما امروزه با استفاده از دستگاههای مختلف که امواج مغناطیسی دارند میتوان بهراحتی و بدون هیچ آسیبی به محصول، آن را اندازهگیری کرد.
اجزای سازنده ضخامت سنج
اجزای سازنده ضخامت سنج عبارتند از مدار گیرنده و فرستنده، کنترلکننده و زمانسنج، مدار محاسباتی و زمانسنج، نمایشگر و تأمینکننده نیرو.
نوع دیگری از این وسیله، ضخامت سنجهای شانهای نامیده میشوند. از این ضخامت سنجها برای نقاط خیس یا رنگ شده استفاده میشود که در محدوده بهصورت میکرون و میلیمتری مورداستفاده قرار میگیرند. برای تست این ضخامت سنج ابتدا سطحی را انتخاب کرده و آن را تمیز کنید، چند ثانیه دستگاه را روی سطح قرار داده و سپس بردارید میانگین بین کمترین و بیشترین را اندازه بگیرید و طبق استانداردهای شرکت محاسبه کنید.
تعمیر تجهیزات اندازه گیری
خدمات پس از فروش نه تنها ضامن بقا و تداوم فروشندگان و تولید کنندگان است، بلکه یکی از مهم ترین عوامل موثر برای رقابت در بازار به حساب می آید. خدمات پس از فروش می تواند شامل حمل، نصب و راه اندازی، تعمیر و رفع ایرادات، تهیه و توزیع قطعات یدکی، کالیبراسیون، آموزش و کلیه اموری که فروشنده پس از فروش کالا به منظور جلب رضایت خریدار و کمک به آنها برای دریافت بیشترین بازدهی از محصولات و خدمات خریداری شده لازم دارند باشد.
بسیاری از شرکت های فعال در حوزه صنعت در ایران این نوع خدمات را به مشتریان خود ارائه نمی کنند. از این رو عموما مشکلات پیش آمده برای مشتریان و استفاده کنندگان به یک معضل بزرگ می شود. یکی از مهمترین نیازی که مشتریان با آن رو برو میشوند، با توجه به بالا بودن قیمت تجهیزات، از رده خارج شدن قطعه و نداشتن زمان جهت واردات نیاز به تعمیر دستگاه اندازه گیری و ابزار دقیق می باشد.
تعمیر ضخامت سنج
گروه صنعتی بازرگانی درخشش الکتریک با با بهره گیری از متخصصان جوان خود گامی بلند و موثر در این زمینه تجهیزات اندازه گیری برداشته است. گروه صنعتی بازرگانی درخشش الکتریک در زمینه تعمیر تجهیزات اندازه گیری خدمات زیر را به مشتریان و هموطنان عزیز خود ارائه می دهد:
خدمات انواع تجهیزات تست و اندازه گیری
- کالیبره و تنظیم انواع دستگاه های اندازه گیری
- مشاوره فنی آنلاین
- Progeram نرم افزاری تجهیزات
- دوره های آموزشی و راه اندازی انواع دستگاه های اندازه گیری و ابزار دقیق
مراحل تعمیر ضخامتسنج
یکی از مهمترین نکاتی که در خصوص دستگاه ضخامت سنج رنگ وجود دارد، نگهداری درست از آن است. شما قبل از هر کاری باید یاد بگیرید از این دستگاه بهخوبی استفاده کنید. بهطوریکه به این زودیها نیاز به تعمیر پیدا نکند. دستگاه ضخامت سنج رنگ دارای مزایای بسیار زیادی است. از جمله این مزایا میتوان به دقت بسیار بالای آن اشاره کرد. دقتی که میتواند بهخوبی تمام معایب خودرو را شناسایی کرده و کارشناسی فوقالعادهای را انجام دهد. دستگاه ضخامت سنج رنگ میتواند بهخوبی ضخامت انواع فلز و غیرفلز را تشخیص دهد. همچنین این دستگاه میتواند انواع پلاستیک و سرامیک را نیز بهصورت دقیق اندازهگیری کند.
در خصوص مراحل تعمیر ضخامت سنج رنگ نیز چند نکته مهم وجود دارد که در ادامه به معرفی آنها میپردازیم.
قبل از انجام هر کاری باید بتوانید عیب دستگاه را هرچه زودتر شناسایی کنید. زمانی که شما عیب دستگاه را در کمترین زمان ممکن شناسایی کنید میتوانید در مقابل به وجود آمدن عیبهای دیگر را بگیرید.
نکته دیگری که در این خصوص وجود دارد این است که بعد از شناسایی عیب هرچه سریعتر برای برطرف کردن آن اقدام کنید، در غیر این صورت نهتنها همان مشکل برطرف نخواهد شد بلکه مشکلات دیگری نیز به وجود میآید. پس اگر متوجه شدید کوچکترین مشکلی در دستگاه وجود دارد هرچه سریعتر برای برطرف کردن آن اقدام کنید.
سلام ممنون مطلب خوبی بود من یه مدل ضخامت سنج رنگ بیک نیک رو اینترنتی خریدم راضیم تا بحال تعمییرش نکردم