خدمات پس از فروش

تعمیر درایو

تست‌ های کاربردی برای تعمیر درایو

درخشش الکتریک واحد تجهیزات برق صنعتی با داشتن کادری مجرب، با تجربه و سابقه درخشان در زمینه عیب یابی درایو و تعمیر درایو و سافت استارتر، تعمیر اینورتر کمک شایانی به صنعت نموده است. این شرکت مطابق با استاندارد های روز دنیا خدمات خود را به مشتریان ارایه می دهد. هم اکنون این شرکت در حال همکاری با معادن، صنعت سیمان، صنایع نفت و پتروشیمی، صنایع فولادی، صنایع كاغذ و بسته بندی، آب و فاضلاب و … می‌باشد.

شرکت فنی مهندسی درخشش الکتریک با متخصصین با تجربه در زمینه آموزش، نصب، راه اندازی و پارامتر دهی و تعمیر درایو ها و سافت استارتر ها و همچنین با برگزاری دوره‌های آموزشی در داخل شرکت و محل کارخانجات، گامی بلند در جهت رشد و ارتقای صنایع کشور برداشته است.

تست دیودی درایو :

برای تست دیودهای درایو، مولتی متر را روی حالت تست دیودی می گذاریم. پراب قرمز، که سر مثبت است را روی ترمینال منفی اینورتر می گذاریم و پراب سیاه مولتی متر را (سر منفی)، به ورودی‌ها به ترتیب می گذاریم. مقادیر حدود 4.0 الی 6.0 ولت را باید نشان دهد. باز هم پراب سیاه را روی ترمینال مثبت درایو می‌گذاریم و پراب قرمز را به ورودی ها به ترتیب وصل می کنیم. مولتی متر باید مقادیر قبلی را نشان دهد. به غیر از این باشد، دیودها سوخته است. اگر مولتی متر مقداری را نشان ندهد، ممکن است مقاومت شارژ یا Fast Fuse سوخته باشد.

در حالتی که نیمی از دیودها و نیمی از تریستورها سوخته باشد، فقط در یک جهت دیود ها را می‌توان تست کرد. و تریستورها نباید مقادیری را نشان دهند. در غیر اینصورت سوخته اند. همچنین در حالت تمام تریستور، مولتی متر نباید مقداری نشان دهد.

به همین روشی که در بالا توضیح داده شد می‌توان خروجی IGBT را هم تست نمود ولی باید به این نکته توجه نمود که با مولتی‌متر فقط دیود IGBT را می‌توان تست نمود و تست کامل IGBT با خارج کردن از درایو و با منبع تغذیه امکان پذیر است.

 

 

تعمیر درایو

عیب یابی درایو

  • تست دیودی:

در هر صورت پس از تست دیودی، در صورت سالم بودن یا سالم نبودن ورودی ها و خروجی ها فرایند ادامه تعمیر متفاوت می‌باشد. در صورت سالم بودن درایو، برق را به ورودی AC درایو وصل می کنیم.

اگر درایو روشن شد و صفحه کی پد روشن شد مراحل را ادامه می‌دهیم. حال پس از بازدید چشمی از قطعات، درایو با ظاهر سالم را RUN می کنیم و خروجی ها را کنترل می کنیم. در درایوها اگر با ولت متر آنالوگ ولتاژ را بگیریم شش تا ولتاژ وجود دارد سه ولتاژ مثبت و سه ولتاژ منفی، که باید همه ولتاژها یکسان باشد. در غیر اینصورت مراحل تعمیر متفاوت خواهد بود.

  • وریستورها:

برای حفاظت در برابر اضافه ولتاژ از قطعات الکترونیک هم معمولا در ورودی درایو نصب می گردد که ممکن است آسیب بینند.

عیب یابی درایو:

تست‌ های کاربردی برای تعمیر درایو :

  • خازنها:

خازن‌ها نقش مهمی در یک اینورتر دارند چون از قطعاتی هستند که عمر کمتری نسبت به دیگر قطعات دارند نوع و کشور سازنده در کیفیت و زمان کار خازن‌ها نقش به سزایی دارد. معمولا اگر ظاهر خازن پاره نشده باشد، بالای خازن ممکن است ورم کند یا پولک خازن بیرون زده باشد.

بهترین روش برای تست خازن ها علاوه بر تست با مولتی متر این است که خازن‌ها را با ولتاژی نزدیک به ولتاژ خازن‌ها به صورت نرم شارژ و دشارژ کنیم بد نیست این مطلب یاد آوری شود که شارژ و دشارژ یک باره علاوه براینکه ممکن است باعث خرابی خازن گردد، خطرناک نیز باشد.

 

تست های کاربردی اینورتر

  • IGBT:

از قسمت‌هایی که بیشترین آسیب را در یک درایو می‌بینند قسمت خروجی می‌باشد. ترمینال‌ها و کابل‌ها، شمش‌ها، چوک و فیلترخروجی و بردها و IGBT و CT دراین مجموعه قراردارند IGBT ها را علاوه بر تست دیودی با مولتی متر می‌توان با دو منبع تغدیه حدود 15 ولت دی سی تست کرد. به این صورت که این مقدار کم ولتاژ را به هر پایه IGBT می‌دهیم تا عملکرد سوئیچ کردن آن را بررسی کنیم.  این روش بهترین روش می باشد.

  • IGBT:

اگر IGBT  تعویض شد باید درایورهای آن را نیز چک نمود. قبل از هر سوئیچی معمولا اپتوکوپلری قرار دارد که در درایو های مختلف یکسان نیست با داشتن data sheet اپتوکوپلر قطعات مختلف مانند ترانزیستورها خازن‌ها و مقاومت‌ها را می‌توان تست نمود و در صورت لزوم تعویض نمود. قبل از نصب IGBT با بستن فیدبک داخلی اپتوکوپلر، می توان پالس‌ها را با اسیلوسکوپ مقایسه کرد. در صورتی که همه خروجی‌ها یکسان بود می توان IGBT را نصب کرد.

در تعویض IGBT باید به این نکته توجه نمود که اگر پک شش یا هفت عددی بود که کل مجموعه تعویض می گردد. اما اگر سوئیچ ها تکی یا دوتایی بود، باید با همان شماره یا شماره معادل که سرعت سوئیچ زنی یکسانی داشته باشد عوض شود. فقط ولتاژ و جریان نمی‌تواند دلیل یکسان بودن IGBT نمی باشد.

 

تعمیر درایو

 

  • CT:

یکی از قطعات که معمولا در خروجی درایو ها نصب می‌گردد و نقش حفاظت درایو را برعهده دارد، CT است. معمولا تغذیه ۱5 ولت دارند و یک یا دو خروجی دارند که باید تست و در صورت خرابی تعویض گردند.

تست‌ های کاربردی برای تعمیر  درایو :

  • کی پد و CPU:

کی پد معمولا از نوع سون سگمنت یا LCD می‌باشد. تغذیه آن‌ها معمولا 5 ولت DC بوده که این ولتاژ باید چک گردد. خرابی ولوم و کلیدهایی که در روی آن قرار دارد، نیز از شایعترین علل خرابی کی پد می‌باشد. کثیفی و زنگزدگی قطعات هم باید مد نظر قرار بگیرد. کنترل هر درایو با CPU که معمولا یک یا دو هسته ای ساخته می شود، صورت می‌گیرد.

در برد کنترل علاوه بر پردازش اطلاعات، ورودی و خروجی هایی نیز دارد. ورودی و خروجی دیجیتال و آنالوگ و پالس و رله ها و ورودی شبکه ارتباطی قرار دارند. معمولا ولتاژ های 24 ولت DC برای دیجیتال و 10 ولت DC برای آنالوگ استفاده می شود که با ولت متر می‌توان آن‌ها را چک نمود.

  •  تعمیر کی پد و CPU درایو :

کانکتورها، دیپ سوئیچ‌ها و کابل‌های فلت نیز از قطعاتی هستند که بیشترین آسیب را می‌بینند. کارت‌های آپشن شامل کارت های close loop و کارت‌های ارتباطی مانند مد باس، پروفیباس و… کارت‌های رله و کارت تزریق injection و…، به برد کنترل اصلی بعضی درایوها وصل می‌گردند.

خرابی تک تک آن‌ها نیز ممکن است، باعث خرابی یا از کار افتادن درایو گردد. هر درایوی که برای تعمیر ارسال می گردد، در CPU آن برنامه‌های مختلفی تنظیم شده که باید آن‌ها را مد نظر قرار دهید. حتما برای ریست کارخانه با مشتری  قبل از تعمیر هماهنگی‌های لازم به عمل آید. بد نیست یادآوری شود که علاوه بر موارد بالا قفل‌های نرم افزاری ممکن است، باعث از کار افتادن و عدم دسترسی به پارامترها باشد که با باز کردن آن‌ها درایو آماده به کار می‌گردد.

در بعضی موارد هیج چاره ای جز تعویض CPU و کی پد نیست و با تعویض قطعه نو، درایو آماده به کار می‌گردد.

مد های کنترلی در تعمیر درایو

  • بردها و قطعات تکمیلی:

از قسمت‌هایی که یک درایو وابسته به آن می‌باشد، کنترل فن ها است که در درایوهای مختلف این قسمت متفاوت می‌باشد.

خرابی های رایج اینورتر

درایوهای تله مکانیک معمولا خرابی ایجاد شده از برد رله و کنترل دما است. که  این نوع مشکل،  می‌تواند باعث از کار افتادن کل درایو منجر شود.

برد کنترل نیز یکی از بردهای موجود در بعضی درایو ها می‌باشد. که با خرابی آن کل پروسه درایو معیوب خواهد شد. در درایوهایی که سه تریستور دارند، سه خط کنترل تریستور و درایوهایی که شش تریستور دارند، شش خط کنترل تریستور وجود دارد. این قسمت توسط یک میکرو، کنترل می‌شود.

  • بردها و قسمت‌های کنترل دما نیز از قسمت‌های مهم می باشد که بعضی از مقاومت‌های تشخیص دما داخل IGBT قرار دارد و بعضی دیگر روی برد اصلی و یا روی heatsink نصب می گردند.
  • با بالا رفتن دما باعث تغییر مقدار مقاومت موجود و باعث خاموش شدن خروجی درایو می‌گردد و خرابی این قسمت نیز یکی از دلایل خرابی درایو می باشد.

 

تعمیر درایو

تعمیر درایو در تهران

  • لینک DC :

یکی از قسمت‌های مهم در درایو کنترل ولتاژ لینک DC می باشد که با پایین بودن و با بالا رفتن ولتاژ لینک DC سیستم را کنترل می‌کند. تشخیص فالت ولتاژ بالا و پایین مربوط به این قسمت است که بعضاً با سوختن یا مختل شدن یکی از قطعات،کنترل ولتاژ درایو فالت غلط را می‌دهد.

برخی از اینورتر های تعمیرشده در این مجموعه:

تعمیر اینورتر اشنایدر (تله مکانیک)

  pdrive 800kw

شرح تعمیرات و اورهال:

  • تعمیر برد تغذیه، برد درایور و تعویض خازن‌های تغذیه درایو و همچنین شستشو دستگاه به دلیل کثیفی زیاد حاصل از روغنی که در محیط موجود بوده و وارد قطعات و بردهای داخلی اینورتر شده بود و باعث آرک های (جرقه)، داخلی و سوزاندن برخی از track های برد درایور شده بود.
  • بعد از اتمام تعمیر و بستن تمامی قاب های بدنه. درایو با الکتروموتور تست و راه اندازی شد.

 

تعمیر درایو

تعمیر درایو ABB ACS880:

علت خرابی اینورتر، قسمت برد درایور بود. برخی از TRACKهای موجود در این قسمت به دلیل جریان کشی بالا و گرمای بیش از حد ناشی از محیط کار قطع شده بود.

  • مجددا لاین کشی TRACK انجام شد، همچنین فن های درایو نیز تعویض گردید.
  • پس از اتمام تعمیر، دستگاه مجددا چک نهایی شد. طبق روال همیشگی تعمیرات، تعمیری های انجام شده با الکتروموتور تست و اندازه گیری RUN گرفته شد.

 

تعمیر درایو

 

 

گروه فنی مهندسی درخشش الکتریک مجری تعمیرات اینورتر ، راه اندازی و نصب انواع اینورترها و الکترو موتورهای صنعتی و خانگی در ایران می‌باشد. برای اطلاعات بیشتر با ما تماس بگیرید.

 

1 نظر در “تعمیر درایو

  1. شکوهی گفت:

    بسیار کادر تعمیرات مجرب و حرفه ای. تشکر فراوان. موفق باشید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *