خدمات پس از فروش

پلاک خوانی موتور الکتریکی

در این مطلب، پلاک خوانی الکتروموتور در استاندارد های بین المللی، و نحوه بدست آوردن اطلاعات مفید برای خرید الکتروموتور مناسب از پلاک موتور الکتریکی بررسی شده است. استانداردهای الکتروموتور را می‌توان به دو گروه اصلی تقسیم کرد:

  •  گروه استاندارد بین المللی NEMA
  •  گروه استاندارد بین المللی IEC

پلاک خوانی الکتروموتور

در آمریکای شمالی از استاندارد NEMA که توسط اتحادیه ملی سازندگان وسایل الکتریکی تنظیم شده است استفاده می‌کنند. NEMA MG1 استانداردی است که در مورد موتورهای القایی می‌باشد. در  جاهای دیگر دنیا، از استاندارد کمیسیون بین المللی الکتروتکنیک (International Electrotechnical commission) که مخفف آن IEC است استفاده می‌کنند. در ایران  IEC 60034 ترجمه شده و تحت  استاندارد ISIRI 3772 منتشر شده است.

سرعت نامی و فرکانس الکتروموتور :

سرعت نامی موتور، سرعتی بر حسب دور بر دقیقه (RPM) داده شده است، که در این سرعت الکتروموتور توان نامی را در ولتاژ و فرکانسی نامی تحویل بار متصل شده می دهد. این به معنای این است که شفت خروجی که تجهیزات دوار متصل به آن را می چرخاند، در هنگامی که بار کامل بر روی آن قرار گرفته است با چه سرعتی می چرخد. سرعت نامی این موتور 1775RPM و فرکانس نامی آن 60 هرتز است. به دلیل اینکه سرعت سنکرون یک موتور 4 قطب که در فرکانس 60HZ کار می کند، 1800RPM است. لغزش بار کامل این موتور طبق محاسبات زیر 1.4 است. اگر موتور در بار کمتر از بار کامل خود کار کند، سرعت خروجی موتور به مقدار جزئی بیشتر از سرعت نامی خواهد شد.

 

پلاک خوانی موتور الکتریکی

 

[fusion_button link=”https://prd.derakhsheshco.com/category/automation-industrial/electric-motor/” text_transform=”” title=”” target=”_self” link_attributes=”” alignment=”center” modal=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” color=”default” button_gradient_top_color=”” button_gradient_bottom_color=”” button_gradient_top_color_hover=”” button_gradient_bottom_color_hover=”” accent_color=”” accent_hover_color=”” type=”” bevel_color=”” border_width=”” size=”large” stretch=”no” shape=”round” animation_type=”” animation_direction=”left” animation_speed=”0.3″ animation_offset=””]خرید الکتروموتور[/fusion_button]

(Service Factor) در پلاک خوانی الکتروموتور

معادل یک عدد است که در توان نامی ضرب می شود و نشان دهنده حداکثر توانی است که موتور تحت آن بار، می تواند کار کند. به همین دلیل، موتوری که فقط برای کارکرد در توان کمتر از توان نامی خود طراحی شده است دارای ضریب 1 است. بعضی از موتورها برای ضریب سرویس بیشتر از 1 طراحی شده اند. به طوری که آن‌ها می توانند بعضی اوقات از توان نامی خود فراتر بروند. برای مثال، این موتور ضریب سرویس 1.15 دارد. یک موتور با ضریب سرویس 1.15 می تواند در توانی 15 درصد، بیش از توان نامی درج شده در پلاک خود کار کند. بنابراین، این موتور 30HP می تواند در توان 34.5HP کار کند. البته به خاطر داشته باشید که موتوری که به طور پیوسته در توان بیش از توان نامی خود کار کند طول عمر  آن کاهش می یابد.

کلاس عایقی الکتروموتور:

استاندارد NEMA کلاس‌های عایقی مختلف را برای توصیف توانایی عایق بندی موتور در برابر افزایش دمای ایجاد شده در موتور تعیین کرده است. چهار کلاس عایقی A ، B ، F و H هستند. برای هر چهار کلاس دمای در نظر گرفته شده، افزایش دما از دمای محیط ۴۰ درجه سانتیگراد است. کلاس‌های B و F پرکاربردترین کلاس‌های عایقی هستند.

دمای محیط در پلاک خوانی الکتروموتور :

دمای هوای اطراف موتور است. این دما همچنین دمای سیم پیچ‌های موتور قبل از راه اندازی و شروع به کار آن است. فرض کنید که موتور به اندازه کافی در مدت طولانی متوقف بوده است. دمای سیم پیچ های موتور با راه اندازی موتور شروع به افزایش می‌کند. مجموع دمای محیط و افزایش دمای مجاز برابر با حداکثر دمای مجاز سیم پیچ‌ها است. اگر موتور با درجه حرارت بیشتر سیم پیچی کار کند، طول عمر بهره برداری از موتور کاهش می یابد. یک افزایش دمای 10 درجه سانتیگراد در دمای هنگام کار، بیش از حداکثر دمای تعیین شده موتور، می‌تواند باعث کاهش طول عمر مورد انتظار موتور شود.

 

برای  کسب اطلاعات فنی بیشتر با ما در تماس باشید. 74208000-021 داخلی 110 و 111

راندمان یا بازده موتور در پلاک خوانی موتور الکتریکی:

درجه اهمیت راندمان موتور، مخصوصا برای موتورهای AC در حال افزایش است. بدلیل این‌که موتورهای AC به میزان گسترده ای استفاده می‌شوند و مصرف کننده درصد قابل توجهی از انرژی در تاسیسات صنعتی هستند. بازده آن‌ها اهمیت بسیار زیادی دارد. هنگامی که موتور به صورت مداوم در بار کامل با اعمال ولتاژ نامی کار می کند راندمان موتور درصدی از انرژی الکتریکی تامین شده برای موتور است که به انرژی مکانیکی در شفت موتور تبدیل می شود. از آن‌جایی که بازده می‌تواند در بین موتورهایی با طرح مشابه متفاوت باشد درصد راندمان نامی درج شده بر روی پلاک نامی، طبق استاندارد NEMA بیانگر متوسط راندمان تعداد زیادی از موتورها در این نوع است. راندمان موتورها در دو نوع معمولی و راندمان بهینه هستند.

طرح های استاندارد موتورها:

یکی از پارامترهای درج شده مهم در پلاک خوانی الکتروموتور ها انواع مدلهای طراحی شده موتور می‌باشد که با مشخصه گشتاور-سرعت منطبق با نیاز کاربری های متعارف طراحی شده اند. چهار نوع موتور، مطابق استاندارد NEMA با نام‌های A,B ,C،D طراحی می‌شوند. که دارای مشخصات متفاوتی هستند. اصلی‌ترین و پرکاربرد ترین مدل B است که متداول ترین طرح موتورهای AC القایی سه فاز هستند.
از آن‌جایی که گشتاور موتور با تغییر سرعت تغییر می‌کند، نسبت بین سرعت و گشتاور اغلب به صورت یک گراف نشان داده می شود.

این منحنی گشتاور موتور را به صورت درصدی از گشتاور بار کامل، در کل رنج سرعت موتور نشان می دهد. و سرعت نیز به صورت درصدی از سرعت سنکرون آن نشان داده می شود. موتورهای نوع B کاربری عمومی دارند. این نوع موتورها برای کاربردهایی که نیاز به گشتاور راه اندازی و کار عادی دارند مناسب هستند. کاربردهایی نظیر فن ها، پمپ‌ها، کانوایرهایی که به میزان کمی بار دارند و ماشین‌های ابزار.

 

پلاک خوانی موتور الکتریکی

بیشتر بخوانیم: تعمیر الکتروموتور

گشتاور راه اندازی الکتروموتور:

گشتاوری است که در هنگام راه اندازی تحت ولتاژ و فرکانس نامی در خروجی موتور ایجاد می شود.

گشتاور بار کامل:

گشتاور خیلی سریع با افزایش سرعت و گذر از گشتاور شکست کاهش می یابد تا در سرعتی به میزان جزیی کمتر از 100% سرعت سنکرون به گشتاور بار کامل آن می رسد.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *