دسته‌بندی نشده

اتوماسیون چیست؟

اتوماسیون

شما هم احتمالا بارها و بارها درباره اتوماسیون شنیده اید و ممکن است این سوال در ذهن شما پیش آمده باشد که اتوماسیون واقعا چیست و چگونه به صنعت کمک میکند؟ ما در وبلاگ درخشش الکتریک سعی کرده ایم با ایجاد مقاله ای کوتاه، اتوماسیون و به طور کلی اتوماسیون صنعتی را به زبان ساده ارائه دهیم. بحث اتوماسیون را با یک مثال روتین آغاز میکنیم. شما هنگامی که وارد یه اتاق تاریک میشوید به طور طبیعی اولین کاری که میکنید زدن کلید به منظور روشن کردن اتاق است. حال اگر ما به جای لمس کلید بر روی دیوار از سنسور روشنایی استفاده کنیم در حقیقت یک حلقه اتوماسیون کوچک راه اندازی کرده ایم.

install-a-sensor-in-that-room

این سنسور و سوئیچ ساده دارای یک کنتاکت باز میباشد زمانی که می بیند شخصی وارد اتاق می شود، کنتاکت را بسته و به دنبال آن، چراغ به طور خودکار روشن می شود. وقتی فرد از اتاق خارج شد کنتاکت به حالت اولیه بازگشته و این بار چراغ به طور خودکار خاموش می شود. بنابراین با نصب سنسور، دیگر نیازی نیست که هنگام ورود یا بیرون آمدن از اتاق، کلید روی دیوار را فشار دهیم. با سیستم جدید، همه چیز به صورت خودکار اتفاق می افتد.
اگر روشن کردن نور در اتاق را به عنوان روندی در نظر بگیریم، می توان گفت وقتی نیاز به فشار دادن کلید روی دیوار هست، این فرایند به صورت Manual اتفاق می افتد و هنگامی که چراغ هماهنگ با عبور و مرور افراد به خودی خود روشن و خاموش می شود، روند به طور Automatic اتفاق می افتد.

اتوماسیون

تفاوت بدیهی بین این دو روش که به طور مسلم به ذهن ما خطور میکند آسان بودن روش اتوماتیک میباشد. قطعا بعد از مزیت اول میتوان به بهینه بودن مصرف انرژی در فرآیند اتوماسیون شده اشاره کرد. به طوری که این روش وقتی از اتاق خارج می شویم و شخص دیگری در آنجا نیست، سنسور بعد از چند ثانیه چراغ را خاموش می کند. حال پس از تشریح مثال پایه ای مانند نمونه ذکر شده بیایید همان مفهوم را وارد کارخانه کنیم. در تمامی کارخانجات تولیدی بخش انجام فرآیندی میان مواد اولیه و خط محصول نهایی و خروجی تولیدی قرار میگیرد.

به مانند روند روشن و خاموش کردن چراغ، فرآیند تولید محصول در کارخانه نیز می تواند به صورت دستی یا خودکار اتفاق بیفتد.
برای فرآیند دستی، بایستی از چند کارگر برای انجام کار استخدام کنیم، اما با روش اتوماتیک می توان سیستمی را مستقر کرد که بتواند از کل مراحل تولید یا حداقل برخی از قسمت های آن به طور خودکار حفاظت کند.

اتوماسیون چیست؟

اگر بخواهیم برای مثال عینی یک کارخانه کیک سازی را مثال بیاوریم برای تهیه آن، تمام مواد لازم به عنوان ورودی وارد شده تا یک کیک به عنوان خروجی از آن خارج شود.

در ابتدای راه اندازی تولیدی، با وجود احتمالی مشتریان کم و به طبع آن درآمد پایین می توان با استخدام چند کارگر و آموزش امور طبق دستور العمل به تولید پرداخت.

در این روش تولیدی با سفارشات محدود ممکن است بتوان سرعت و کیفیت در تولید را حفظ کرد. اما در حقیقت با رشد تولید، پیوستگی در این روش هزینه در راه بازدهی کم به دلیل محدودیت های مربوط به کار دستی و خطای انسانی است. به عنوان مثال، اگر یکی از کارکنان مواد اولیه بیشتری اضافه کند، آن دسته کیک ها کیفیت بقیه کیک های کیک را نخواهند داشت و اگر این اتفاق غالباً رخ دهد، تجارت شما شروع به از دست دادن مشتری و در نهایت زیان دهی خواهد شد. برای مرتفع کردن این موانع نیاز به شرکت مهندسی و تجهیزات اتوماسیون برای تبدیل فرآیند دستی به خودکار نیازمند است.

اتوماسیون چیست؟

با تغییر روند جدید از تولید دستی به تولید اتوماتیک، تعداد کارمندان کمتر و در عوض آن ها تجهیزات اتوماسیون جاگزین میشوند. این بدان معناست که با وجود سیستم جدید، ماشین آلات موجود عهده دار انجام بیشتر کارهایی خواهند بود که قبلاً توسط کارگران انجام میشد، این کار را سریع، بدون دردسر و دقیق انجام می دهند. در نتیجه این کار، محصولات بیشتر با همان کیفیت ثابت تهیه می‌شود که به رشد سریع تجارت شما کمک می کند. همین اصول در سایر صنایع مانند خودروسازی، فولاد یا نفت و گاز نیز صدق می کند. صنایع یاد شده برای اینکه بتوانند محصول نهایی را بر اساس استانداردهای جدید تولید کنند، باید فرآیند تولید خودکار و به روز داشته باشند.
بنابراین اتوماسیون صنعتی درمورد فرآیندهای مقیاس بزرگ، با درجه بالایی از کیفیت و دقت سازگار است. هنگامی که ما نیاز به تولید همزمان یک محصول در مقیاس وسیع و با کیفیت داریم بایستی از روش ها و تجهیزات اتوماسیون صنعتی استفاده کنیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *