خدمات پس از فروش

معرفی UPS ها، انواع و راهنمای خرید

UPS

UPS چیست؟ (Uninterruptible Power Supply) یا به عبارتی منبع تغذیه بدون وقفه یک دستگاه الکتریکی است که در صورت قطع منبع تغذیه ورودی یا برق، منبع توان اضطراری را تا مدتی محدود برای تجهیزات فراهم می کند.

اگر بخواهیم به نوعی دیگر بگوییم UPS به عنوان منبع توان با استفاده از انرژی ذخیره شده در باتری، برق مورد نیاز تجهیزات مصرف کننده را تامین می نماید. یو پی اس ها میان بین برق شهری و دستگاه مصرف کننده قرار می‌گیرد که علاوه بر تنظیم برق شبکه و تثبیت آن، مانع از ایجاد نویز و اختلالات شبکه به تجهیزات حساس مورد استفاده ما می‌گردند.

 

Main-Parts-of-a-UPS-System

 

همه چیز درباره اینورتر

 

UPS چیست؟

انواع مختلف UPS

استانداردها، انواع مدل این دستگاه را از لحاظ فناوری و معماری ساخت به 5 دسته‌ی کلی تقسیم کرده که به منظور آشنایی شما آنها را شرح میدهیم.

  1. یو پی اس استندبای به تجهیزات متصل به خودش این اجازه را میدهد تا زمانی که مشکلی را تشخیص نداده، به حالت خاموش باقی بمانند، و هنگام بروز خطاهایی چون وجود جریان بالا و قطعی منبع برای انجام فرآیند محافظت به باتری متصل میشود. هنگام استفاده از Standby UPS باید به این نکته نیز توجه داشته باشیم که کاربرد آنها در برنامه که نیاز به پشتیبان گیری ساده و اتصال به تجهیزاتی که حساسیت کمتری دارند، مانند تجهیزات اداری / خانگی کوچک بهترین گزینه است.
  2. یو پی اس های تعاملی خطی (Line-interactive UPSs) ولتاژ را یا با افزایش یا کاهش توان مصرفی قبل از اینکه به دستگاه محافظت شده منتقل شود در صورت لزوم با استفاده از انرژی باتری تنظیم می کنند. مدل های تعاملی خطی برای کاربردهایی که به محافظت در برابر ناهنجاری های برق نیاز است، ایده آل هستند. فریم توزیع اصلی (MDF) و فریم توزیع متوسط (IDF)، سرور و شبکه های غیر متمرکز و محفظه های عمومی IT برای این توپولوژی مناسب هستند.
  3. یو پی اس های فروسونانس (Ferroresonant UPSs) به طور مشابه یو پی اس های تعاملی خطی عمل کرده با این تفاوت که از ترانسفورماتور فرسرونسانس برای سوییچینگ مطبوع استفاده میکند به این صورت که انرژی را به اندازه کافی طولانی نگه داشته تا بتواند زمان بین سوییچینگ از خطوط انتقال برق به باتری را تأمین کند که در واقع به معنای انتقال بدون وقفه است.
  4. یو پی اس های چند حالته  (Multi-mode UPSs) بهترین انتخاب برای شرکت هایی هستند که به دنبال دستیابی به تعادل بهینه بین کارایی و حفاظت هستند. به این منظور دو حالت کارایی بالا/محیط زیست و حالت محافظت از برق برتر در آنها تعبیه شده تا یو پی اس بتواند به طور خودکار بین این دو حالت جابجا شود و درصورت تشخیص مشکلات موجود در منبع تغذیه این قابلیت می تواند مقدار قابل توجهی در هزینه های عملیاتی صرفه جویی کند.
  5. یو پی اس های آنلاین (Online UPSs) با جداسازی تجهیزات از خطوط انتقال مستقیم برق با انجام تبدیل نوع جریان از AC به DC و دوباره به AC، بالاترین سطح حفاظت را ایجاد می کنند. این دسته برای تجهیزات حیاتی و مواردی استفاده می شود که توان کم یا غیرقابل اعتماد داشته باشند.

 

 

درباره الکتروموتور نیز بدانید

 

تفاوت میان UPS های تک فاز در مقابل UPS های سه فاز و UPS فاز مجزا چیست؟

فازهای یو پی اس، مانند یو پی اس تک فاز یا یو پی اس سه فاز، تعداد فازهای الکتریکی دریافتی و انتقال یو پی اس را توصیف می کند.
برق تولیدی در نیروگاه ها به صورت سه فاز تولید میشود زیرا این کار آمدترین راه برای انتقال برق در مسافت های طولانی است. همچنین برای مصرف کنندگان بزرگتر برق مانند مراکز داده بزرگ، تولیدات صنعتی و بیمارستان ها، که تجهیزات آنان برای استفاده از برق 3 فاز بهینه شده است بایستی از یک UPS سه فاز نیز استفاده کرد. برای مصرف کنندگان کوچکتر از جمله ساختمانهای مسکونی یا اداری و مدارس، از برق تکفاز همچنین یو پی اس تک فاز استفاده میشود. مواردی هم موجود هستند که تجهیزات آنها ترکیبی از تجهیزات تک فاز و سه فاز است به همین منظور نیاز به UPS ای دارند که بتواند از هر دو محافظت کند. در این تجهیزات اغلب، یو پی اس اسپلیت فاز (فاز مجزا) که می تواند همزمان خروجی 120 ولت و 208 ولت را تأمین کند، بهترین گزینه میباشد.

UPS چیست؟

به چه ظرفیتی از UPS نیازمندیم؟

به یو پی اس ها ولتاژ آمپری (VA) داده می شود که از 300 تا 5000 کیلو ولت آمپر متغیر است. این مقیاس نشان دهنده حداکثر باری است که UPS ها می توانند پشتیبانی کنند. بهترین روش گزینش به صورتی است که یو پی اس مورد نظر، بایستی 1.2 برابر کل بار مورد نیاز شما برای پشتیبانی کند. اگر UPS شما میخواهد از دستگاه هایی مانند الکتروموتور ها، درایوهایی با سرعت متغیر، دستگاه های تصویربرداری پزشکی یا چاپگرهای لیزری پشتیبانی کند، ظرفیت VA بیشتری نسبت به نیاز خود در نظر بگیرید تا میزان جریان هجومی را که هنگام راه اندازی آن دستگاه ایجاد می شود، پوشش داده باشید. همچنین باید بیان کنیم در مواردی که انتظار استارت سریعتری را داریم بایستی از ضریب بالاتر از 1.2 برابر استفاده کنیم.

 

 

UPS مناسب نیاز ما بایستی چه ویژگی هایی داشته باشد؟

انتخاب یو پی اس با توجه به ویژگی های جانبی متنوع آنان چیزی بیشتر از تصمیم گیری برای اندازه آن است. در زیر دسته بندی زیر مشخصاتی را آورده ایم که می تواند به شما کمک کند تا گزینه های خود را محدود کرده و راحت تر انتخاب کنید.

  • میزان زمان عملیاتی بودن UPS:

بیشتر یو پی اس ها برای پشتیبانی از بارهای الکتریکی خود برای مدت زمان 10 تا 15 دقیقه از زمان استفاده، به باتری های داخلی مجهز شده اند. این در حالی است که در برخی موارد ذخیره بیشتری از میزان شارز باتری نیاز مندیم. برای این کار ماژول های باتری با نام اختصاری (EBM) وجود دارند که می توانند برای افزایش زمان کار به یو پی اس متصل شوند. بسته به درصد بار کلی UPS که از آن استفاده می کنید و تعداد EBM متصل شده، یک UPS به راحتی می تواند به مدت زمان چند ساعت به حالت عملیاتی در آید.

  • یو پی اس سازگار با ژنراتور:

اگر به میزان کافی فضای خالی در دسترس داشته باشید، ترکیب استفاده از یک ژنراتور با UPS، سیستم برق پشتیبانی ایجاد کرده که عبور شما از هر قطعی برق را تضمین می کند. وقتی یو پی اس و ژنراتور با هم مستقر می شوند، نقش یو پی اس حفظ برق برای یک تا پنج دقیقه است، یعنی دقیقا مدت زمانی که برای راه اندازی ژنراتور زمان مورد نیاز است. پس داشتن این قابلیت، میتواند تاثیر بسزایی بر انتخاب ما برای خرید این تجهیزات دارد و باید در نظر داشته باشیم همه یو پی اس ها به خوبی با یک ژنراتور مطابقت پیدا نمیکنند.

  • یو پی اس با باتری لیتیوم:

باتری های لیتیوم از مدت ها قبل به عنوان گزینه استاندارد در صنعت برای باتری های UPS شناخته شده اند. این باتری ها دارای طول عمر بیشتر همچنین دارای قابلیت فست شارژ میباشند. در طول عمر یو پی اس شما، یو پی اس دارای باتری لیتیوم مقدار قابل توجهی در هزینه های عملیاتی شما صرفه جویی می کند.

  • یو پی اس مدولار:

یو پی اس های مدولار، انعطاف پذیری این تجهیزات را هنگام رشد توان ورودی بیشتر میکند. برخلاف یو پی اس های معمولی که شما را مجبور به خرید یو پی اس های اضافی یا حتی مدل های بزرگتر می کند، سیستم های UPS مدولار این امکان را فراهم می آورند که همزمان با رشد توان کششی توسط ماشین آلات خود، بتوانید بدون مانع شدن توسط سیستم حافظتی به کار خود ادامه دهید.

 

UPS چیست؟

 

یو پی اس با قابلیت شبکه

داشتن قابلیت مانیتورینگ از راه دور در همه یو پی اس ها به راحتی میسر نیست. وجود این ویژگی به شما امکان می دهد، بدون اتلاف وقت برای جابجایی بین سایت های عملیاتی، مشکلات را سریع حل کنید. کارت های اتصال شبکه به گونه ای طراحی شده اند که می توانند از طریق مکانیسم Plug-and-Play به هر UPS دارای شبکه اضافه شوند.

افزودن کارت اتصال برای شما این امکان را فراهم می آورد تا UPS خود را از طریق رابط وب یا نرم افزار متصل کنترل کنید. باید توجه داشته باشیم که کارت های شبکه بایستی دارای ویژگی های امنیت سایبری، از جمله رمزگذاری قوی، سیاست رمز عبورِ قابل تنظیم و استفاده از گواهینامه های معتبر باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *