بوستر پمپ چیست؟| اینورتر برای بوستر پمپ
بوستر پمپ به دستگاهی گفته میشود که دو یا چند پمپ به صورت موازی به یکدیگر متصل شده باشند تا بتواند دبی و حد مورد نظر را با کمترین انرژی و بالاترین راندمان تامین نمایند.
بوستر پمپ چیست؟
وظیفه بوستر پمپ ثابت نگه داشتن فشار لازم برای تامین شبکه مصرف با توجه به الگوی متغییر مصرف میباشد. از این جهت هنگامی که در شبکه مصرفی وجود ندارد، فشار تغییر نمیکند و پمپهای بوستر پمپ خاموش میباشند، اما به محض اینکه مصرف فشار در شبکه افت میکند.
برای جبران این افت، اولین پمپ شروع بکار میکند، اگر این پمپ قادر به تامین فشار نباشد پمپهای دیگر به همین ترتیب وارد مدار میشوند تا فشار را در محدوده معینی ثابت نگه دارند. هنگامی که مصرف کم یا متوقف میشود پمپ نیز به ترتیب از مدار خارج میشوند. به طور کلی پمپهای بوستر پمپ با توجه به الگوی مصرف وارد یا خارج مدار میشوند.
- آبرسانی ساختمانهای مختلف مانند برج بیمارستانها مدارس سالنهای تفریحی ورزشی مجتمعهای مسکونی و آپارتمانی و…
- تامین سیستم اطفا حریق
- مصارف کشاورزی و آبیاری
- تامین آب صنعتی کارخانجات و صنایع
مزایای استفاده از بوستر پمپ:
محدوده وسیعی از تنوع را پوشش میدهد. وقتی نوسانهای مصرف کننده بسیار زیاد باشد، به جای استفاده از یک پمپ بزرگ، از چند پمپ کوچک که به صورت بوستر پمپ هستند. استفاده میشوند. تا بتوان بسته به نیاز تعدادی از آنها را به کار واداشت و از کار کردن بیهوده بقیه جلوگیری نمود. در حقیقت استهلاک و مصرف انرژی به حداقل میرسد.
بدلیل اینکه بوستر پمپ از اجزای مختلف متصل بهم تشکیل شده است، میتوان با جداکردن این اجزا بوستر پمپ را به آسانی حمل و در مکان مناسب نصب نمود.
کارکرد دائمی بوستر پمپ را میتوان با کار گذاشتن یک پمپ رزرو تضمین کرد و هنگام خرابی یک پمپ، پمپ رزرو وارد مدار میشود. تا وقفه ای در کارکرد سیستم ایجاد نگردد.
اجزای تشکیل دهنده بوستر پمپ دور ثابت:
- مجموعه الکترو پمپ ها
- بخش مکش
- بخش دهش
- شاسی اصلی
سایر اجزای اصلی بوستر پمپ:
بوستر پمپهای دور ثابت را با تابلو کنترل و فرمان دور ثابت منع دیافراگمی pressure سوییچها حداقل و حداکثر فشار تشکیل میدهند.
در بوستر پمپ های دور متغییر اجزا عبارتند از: تابلوی کنترل و فرمان دور متغییر و pressure ترانسمیتر پمپ
الکترو پمپ:
در اکثر بوستر پمپ ها، از الکتروموتور به عنوان موتور محرک پمپ استفاده میشود و نیز برای کنترل کردن ودر نظر گرفتن بهینه سازی مصرف انرژی برق از اینورتر برای بوستر پمپ استفاده میشود.
بخش مکش بوستر پمپ، شامل یک کلوکتور لوله ای است که به واسطه شیر آلات و اتصالات مورد نیاز به مکش الکترو پمپها و خروجی مخزن ذخیره آب متصل میگردد. و شیرآلات و اتصالات این بخش عبارتند از:
- شیر قطع و وصل
- صافی
- لرزه گیر
- فلنچ
- مهره ماسوره
بخش دهش:
بخش دهش نیز مشابه یک کلکتور level high است که به وسیله شیرآلات و اتصالات لازم از خروجی الکترو پمپ به شبکه مصرف متصل میشود. شیر آلات این بخش عبارتند از:
- شیر یکطرفه
- لرزه گیر
- فلنچ مهره ماسوره